Om Limtræ

 

Med det øgede fokus på miljø og bæredygtighed har træ aldrig været mere populært, og det bruges i stigende grad indenfor byggeriet. Træ er fra naturens hånd et af verdens stærkeste materialer i forhold til vægt. Og de kvalitetsbegreber, der er kendetegnende for træ, gælder også limtræ.

Limtræ er et stærkt, fleksibelt og smukt byggemateriale. Det er limet sammen af trælameller for at øge styrken. Denne lamineringseffekt gør, at træet opnår en langt højere styrke, og gør det særligt velegnet til bærende konstruktioner som bjælker og rammer m.m.

Lilleheden køber gran fra savværker i det nordlige Sverige, hvor det kølige klima giver optimale vækstbetingelser for et stærkt og vejrbestandigt råmateriale.

Limtræet har også den fordel, at vi kan specialfremstille og bearbejde det til lige eller buede konstruktioner til byggerier med store spænd. 

I limtræsfremstillingen opbygger vi træet med større tværsnit og med længder på op til 40 meter. De mange forskellige konstruktionsmuligheder gør, at vi er i stand til at levere til både privat parcelhusbyggeri og til store byggeprojekter som f.eks. skoler, svømme- og sportshaller, museer, butikscentre og meget mere. Limtræet er samtidig nemt at samle, pakke og transportere.

Træ som naturmateriale er med sine åretegninger og lyse, varme farver både behageligt at se på og gør indeklimaet rart at være i. Det varmer og isolerer bedre, men giver samtidig et luftigt indeklima grundet det levende materiale.