Lige bjælker,
Lilleheden

DK

Lige bjælker til Lilleheden

Fakta

Sted: Hirtshals, DK

Byggeår: 2004

Konstruktionstype: Lige bjælker

Projekt konsulent

Klaus Thomsen

Projektchef

Telefon 88969254

Email kbt@lilleheden.dk

Da vi hos Lilleheden selv stod med en stor byggeopgave som følge af branden i sommeren 2004, valgte vi at gå nye veje og bygge to sammenhængende parallelhaller med lige limtræsbjælker frem for de traditionelle buede bjælker.

Der var flere grunde til denne beslutning. Vores faciliteter til at skabe buede bjælker var optaget af ordrer fra vore kunder, og samtidig kunne vi med de lige bjælker fastholde arbejdskraft i perioden efter branden; nemlig til forarbejdning af bjælkerne. Man kunne desuden vise, at det rent faktisk er muligt at bygge en relativ billig hal med anvendelse af limtræ.

Lilleheden har ikke tidligere bygget en tilsvarende hal, men egentlig kan man sige at det er et gammelt princip vi har taget op og tilpasset nutidens krav og behov.

Idéen var at skabe haller, hvor konstruktionen mv. var så enkel som mulig, og hvor omkostningerne blev holdt nede. Hermed har vi nu et eksempel på, at vi med limtræ også kan være med i konkurrencen, når prisen spiller en stor rolle, og kunden samtidig foretrækker et naturmateriale som limtræ.