Limtræ til multihal,
Sdr. Parkskolen Ringsted

DK

Limtræ til multihal til Sdr. Parkskolen Ringsted

Fakta

Sted: Ringsted, DK

Byggeår: 2003

Konstruktionstype: Limtræ til multihal

Projekt konsulent

Klaus Thomsen

Projektchef

Telefon 88969254

Email kbt@lilleheden.dk

Lilleheden har leveret limtræ til multihallen i Ringsted. Hallen har et grundareal på ca. 1400 m². 

Det statiske system består af to søjler, der understøtter et buet hovedspær. Hovedspæret har en højde på 1500 mm ved midten, hvorfra højden aftager for at ende med en bjælkehøjde på 1000 mm ved vederlagene. Tværstabiliteten af konstruktionen etableres ved at indspænde søjlerne i den østlige facade, mens stabiliteten på langs af hallen sikres af et vindgitter i hver af de to gavlfag.

Hovedmål:
Spændvidde = 24 m.
Sidehøjde = 7 m.

Konstruktionen er udover de sædvanlige belastninger fra sne, vind, installationslast m.m. påvirket af et jordtryk, hvilket skyldes, at hallen er delvist gravet ind i en skrænt. Kombinationen af den ekstra belastning fra jordtrykket, den store sidehøjde og den valgte konstruktionsform har bevirket, at den indspændte søjle udføres med en stor bjælkehøjde for ikke at gå på kompromis med konstruktionens stivhed.

Samtidig har det for at opnå den ønskede indspænding af søjlen været nødvendigt at designe et fodbeslag med en vægt tæt på 300 kg pr. beslag.

Lilleheden har - udover limtræ til den bærende hovedkonstruktion - leveret massivelementer til balkonen, der løber i næsten hele hallens længde.