Limtræsrammer,
Premier Outlets Center

DK

Limtræsrammer til Premier Outlets Center i Ringsted

Fakta

Sted: Ringsted, DK

Byggeår: 2007

Konstruktionstype: Limtræsrammer

Projekt konsulent

Klaus Thomsen

Projektchef

Telefon 88969254

Email kbt@lilleheden.dk

Lilleheden har leveret limtræ til de bærende konstruktioner i de seks bygninger, der i 2007 tilsammen udgjorde en helt ny type butikscenter i Danmark. Premier Outlets Center er opbygget som en lille landsby af forretninger på hver side af en gennemgående hesteskoformet gågade med torv og sidegader.

Brandet Premier Outlets Center er en moderne europæisk variant af Factory Outlet butikskonceptet, hvor producenter og detailhandlere sælger varemærkeprodukter direkte til forbrugeren til nedsatte priser. Forretningscentrets målgruppe er mærkevarebevidste kunder og turister fra ind- og udland.

Det samlede butiksareal er på 12.000 kvadratmeter med butikker i forskellige størrelser. Butikscentret er resultatet af et joinventure-samarbejde mellem Miller Developments og TK Development.

Lillehedens ordre på 600 kubikmeter limtræsrammer til den bærende konstruktion hører til blandt de største i virksomhedens historie. Der er tale om en speciel konstruktion, hvor rammerne indvendigt fremstår som traditionelle krumme limtræsbuer, men udvendig er skåret lige for at følge bygningernes specielle geometri.

Udvendigt fremstår buerne som lige op i 3,30 meters højde. Herefter slår de et knæk og fortsætter yderligere 2,30 meter i 45 grader. Dette stykke belægges med tegl, hvorefter konstruktionen går over i et vandret stykke på 16 meter. Her lægges et ståltrapeztag med tagpap. Konstruktionens samlede spænd bliver 22 meter.